In deze cursus leer je de ins en outs van de Omgevingswet. Je komt veel dingen te weten over de achtergronden van de Omgevingswet, de verbeterdoelen van de Omgevingswet, de vaak gebruikte juridische termen, wet- en regelgeving en op welke manier je zult werken met de Omgevingswet.

De inhoud van de Cursus

1. De cursus bestaat uit 8 modules.

2. Een module bestaat uit verschillende hoofdstukken met begeleidende teksten, informatieve video’s, illustraties en tussentoetsen in de vorm van quizvragen.

3. De Owet cursus bestaat uit 25 hoofdstukken.

4. Elke hoofdstuk wordt afgesloten met een online eindtoets bestaande uit minimaal 10 quizvragen.

5. De eLearning bestaat uit 25 quiztoetsen (tussentoetsen).

6. Je kunt voor elke behaalde module een certificaat krijgen.

Registreren

AANPASSEN: Om gebruik te maken van de elearning van Owet, hebt u een eigen account nodig om daarop in te kunnen loggen. U kunt een eigen account aanmaken door het registratie formulier in te vullen. U ontvangt vervolgens een bevestiging van uw registratie via email!

Inloggen

AANPASSEN: U hebt een link via e-mail ontvangen om in te loggen op onze elearning. Klik op de link en u krijgt het volgende scherm te zien. U logt vervolgens in door uw e-mailadres en wachtwoord in te voeren. U krijgt na het inloggen de elearning te zien.

Profiel

AANPASSEN: Nadat u ingelogd bent kunt u uw profiel pagina personaliseren door o.a. een eigen avatar en kleuren te kiezen en eventueel uw persoonlijk gegevens en wachtwoord te wijzigen.

U kunt aan de slag gaan met de Omgevingswet module door op de cursus eLearning Omgevingswet te klikken.

Dashboard

Klik in uw dashboard op de groene knop continue om de elearning te starten.

Starten

AANPASSEN: Vervolgens komt u in uw persoonlijke leeromgeving terecht waarin de inhoud van de elearning Omgevingswet staat. Hier kunt u tevens de voortgang van uw prestaties zien.

Hoofdstukken afronden

Na het doorlezen van de begeleidende teksten en het bekijken van de informatieve video’s en illustraties dient u op de knop complete te klikken om verder te gaan.

Het afvinken is bedoeld om u een overzicht te geven over uw voortgang. Om een module werkelijk af te ronden moeten alle subonderdelen afgerond zijn. U kunt een nieuw hoofdstuk niet beginnen zonder de voorgaande hoofdstukken en toetsen te doorlopen.

Tussentoetsen

Elke module bevat tussentoetsen. Je hebt 3 pogingen om een toets af te leggen. Zodra je op de knop ‘begin toets’ klikt begint de teller met aftellen.

Eindtoetsen

Bij elke vraag, ongeacht of deze correct of niet correct is beantwoord, krijg je een korte toelichting te zien. Om een quiz te behalen dien je voor de tussentoetsen minimaal de vragen 50% correct te beantwoorden en bij de eindtoetsen is de slagingspercentage minimaal 70%.

Certificaten

Elke module telt een aantal tussentoetsen. Je hebt 3 pogingen om een toets af te leggen en een goede score te behalen. Wanneer je een module afrondt krijg je daar een certificaat voor.